Boek verandermanagement: Het beest in uw organisatie

Boek verandermanagement en biomimicry:

 

Het beest in uw organisatie

 

Lijkt uw organisatie op de stokstaartjes? Of meer op orang-oetans?
Natuurlijk is niet iedere organisatie een beestenbende maar we kunnen verrassend veel leren van de natuur over organisaties en veranderingen.

In dit zeer leesbare boek laat verandermanager Els Martijn zien welke lessen je als manager kan leren over het beest in de organisatie. Tien verschillende dieren laten zien hoe zij georganiseerd zijn en vooral ook hoe zij omgaan met bedreigingen en aanpassingen.

Een verfrissende manier om vat te krijgen op veranderingsbereidheid van uw medewerkers, inclusief praktische tips en achtergrondinformatie.


Achtergrond

Veranderen is een onderdeel van ons dagelijks leven. Organisaties voeren de ene verandering na de andere door (dynamisch veranderen) om de ontwikkelingen in de maatschappij en op het economisch front zo goed mogelijk te kunnen volgen. Ondanks dat we zo ervaren zijn geworden met veranderen, blijkt dat complexe verandertrajecten vaak mislukken. Iedere verandering vraagt namelijk om een specifieke aanpak, elke doelgroep vraagt om een andere benadering en emoties zijn goed zolang de medewerkers diep van binnen mee willen bewegen. Die combinatie van voorwaarden blijkt lastig te behalen, zeker omdat het idee van verandering bij het gros van de mensen instinctief weerstand oproept.

Organisaties zijn samenwerkingsverbanden die irrationeel handelen, niet-lineair denken en chaotische vormen aannemen. Toch leren managers om rationeel te handelen volgens lineaire modellen en structuurmatig te werk te gaan. Mensen willen echter niet worden behandeld als grondstoffen of wegwerponderdelen, en ofwel weerstaan, stoppen of worden depressief wanneer ze op deze manier gemanaged worden.

Biomimicry komt van het Griekse bios wat leven betekent en mimesis, imitatie. Het is de wetenschap en de kunst van het imiteren van biologische ideeën in de natuur om menselijke toepassingen uit te vinden, te verbeteren en duurzamer te maken. Kijkend naar de natuur kunnen we nieuwe modellen en benaderingen vinden waardoor we complexe veranderingen op een andere manier kunnen vormgeven.

Bij veranderen gaat het natuurlijk altijd om de juiste communicatie (mensen willen weten “What’s in it for me?”), het geven van tijd om de verandering te kunnen begrijpen en het vraagt om inspanning van alle medewerkers om deze in te passen in de organisatie. Dit boek probeert met een knipoog de link te leggen tussen biomimicry en strategische veranderingen. Op deze manier hoop ik dat u oog krijgt voor de complexiteit van het succesvol implementeren van veranderingen.


Bestel uw boek:

Boek verandermanagement: Het beest in uw organisatie
 
 
 

Ebook-PDF
€9,95

 

Hardcover
€24,95

 
 
 
 
 
 
 

Wilt u meer weten over projectmanagementvraagstukken en hoe Biomimicry u daarbij kan helpen? Neem met ons vrijblijvend contact via
info@c2m-management.nl
of bel 06-11 792 892.

“Absorb the lessons found in nature.”
Janine M. Benyus

Reacties zijn uitgeschakeld.