Biomimicry Cursussen, Opleidingen en Workshops

Biomimicry Cursussen, Opleidingen en Workshops

C2M Management geeft Biomimicry cursussen, opleidingen en workshops. De natuur heeft zich 3,8 miljard jaar bezig gehouden met (dynamische) veranderingen. Hoe meer we de natuur onderzoeken des te meer inspiratie we vinden voor het werken in een dynamisch veranderende zakelijke omgeving. Het gebruik van Biomimicry is een nieuwe maar zeer effectieve manier om veranderingen in organisaties vorm te geven en geaccepteerd te krijgen. Het is mogelijk om cursussen en/of workshops te volgen, in-house, op maat gemaakt, over de volgende onderwerpen:

 

Biomimicry Introductie:

Maak kennis met Biomimicry. Wat is Biomimicry, hoe kan Biomimicry uw organisatie helpen met uw dagelijkse zakelijke problemen omtrent organisatie inrichting, projecten, innovatie, samenwerking en data issues. Onderwerpen die besproken worden zijn swarm intelligence, ecosystemen, diversiteit en informatieverwerking. Het eerste deel bestaat uit een theoretische inleiding, gevolgd door praktijkvoorbeelden waarna u zelf een casus uitwerkt. De workshop duurt in principe twee dagdelen, op locatie, maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag

 

Biomimicry en Projectmanagement:

Als projectmanager heeft u constant te maken met veranderingen, net als in de natuur. Dagelijks moeten keuzes worden gemaakt en nieuwe richtingen worden ingeslagen. Nergens wordt deze druk creatiever opgelost dan in de natuur: Inspelen op veranderingen, efficiënt energieverbruik en risico’s beheersen zijn de primaire bouwstenen tot overleven. Onderwerpen die besproken worden zijn fit-for-purpose, time-to-market, hiërarchie en communicatiestijlen. Het eerste deel bestaat uit een theoretische inleiding, gevolgd door praktijkvoorbeelden waarna u zelf een casus uitwerkt. De workshop duurt in principe twee dagdelen, op locatie, maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag

 

Biomimicry en Samenwerking

Samenwerking gaat om inspiratie, motivatie en enthousiasme maar ook om structuur, cultuur en de relatie. Respect voor diversiteit, het los durven laten en tijdig (bij)sturen, creëren van win-win situaties, hoe ontstaan zelfsturende teams zijn onderwerpen die in deze cursus besproken. Aan de hand van inzichten in insectenkolonies, apengedrag en ecosystemen krijgen we een goed beeld in de mogelijkheden tot samenwerkingsverbanden en hoe deze tot stand kunnen komen. Het eerste deel bestaat uit een theoretische inleiding, gevolgd door praktijkvoorbeelden waarna u zelf een casus uitwerkt. De workshop duurt in principe twee dagdelen, op locatie, maar is volledig door u met ons op maat in te vullen.

Tarief op aanvraag

 

Opleiding tot Biomimicry Business Change Manager

Verandermanagement in organisaties door middel van biomimicry technieken

Een 6-daagse opleiding tot Biomimicry Business Change Manager waarna u als Biomimicry Expert de veranderingen in organisaties op een natuurlijke manier kan sturen/begeleiden. Strategische, operationele en innovatie-gedreven veranderingen hebben een hogere succesfactor indien biomimicry wordt toegepast. Michael Porter heeft in 2012 in New York aangegeven dat de oude modellen van bedrijfsstrategie en het kapitalisme dood zijn. Hij noemt dit een paradigmaverschuiving van pijn doen naar de helpende hand toesteken. Paradoxaal genoeg is de inspiratie om deze uitdagingen te overwinnen overal om ons heen te vinden: De Natuur. U leert in deze opleiding hoe de natuur u kan helpen om veranderingen efficiënter en effectiever vorm te geven.

Biomimicry Business Change Manager, C2M Management

Biomimicry Business Change Manager, de opleiding tot verandermanager op een natuurlijke manier

Inhoud

Het leertraject bestaat uit theoriebijeenkomsten, opdrachten op de werkplek en een praktijksessie. De theoriebijeenkomsten geven u de theoretisch onderbouwing vanuit wetenschappelijk onderzoek en de modellen en technieken vanuit biomimicry toe te passen op veranderingstrajecten. Bij de opdrachten staan uw ervaringen centraal als verandermanager en uw visie op veranderen door middel van het toepassen van biomimicry en de rol die u daarin speelt. Tijdens de praktijksessie zal een specifiek onderwerp nader worden onderzocht en geanalyseerd waarbij de toepassing van de uitkomsten verder zullen worden toegespitst op de mogelijkheid tot het gebruik in een zakelijke omgeving.

Opbouw, duur en belasting

De totale doorlooptijd van deze opleiding is 3 maanden. Tijdens deze 3 maanden zijn er 5 trainingsbijeenkomsten en 1 praktijkdag. De voorbereiding en de opdrachten vragen om een gemiddelde inspanning van 3 uur per week naast de theorie en praktijkdag.

Voor wie

De training is bedoeld voor mensen die leiding(gaan)geven aan een veranderingsproces. U bent bereid om nieuwe inzichten te absorberen en eigen ervaringen te delen. Verder wilt u zich versterken op het vlak van de kennis van de natuur, verandermanagement, integraal denken en communicatietechnieken. U heeft een HBO of academisch denkniveau en heeft geen moeite met het lezen van Engelse literatuur.

Heeft u behoefte aan andere inzichten om veranderingstrajecten succesvol te doorlopen, heeft u het idee dat de aanpak van veranderingstrajecten anders kan, wilt u handvatten krijgen om weerstand te verminderen dan is deze opleiding iets voor u.

Data en Locatie

De data van de bijeenkomsten en de te bespreken onderwerpen zijn te vinden op de website van het Biomimicry Centre:

De eerste 5 dagen zijn trainings- en theoriedagen, deze vinden plaats in Burgers’ Zoo te Arnhem. De laatste bijeenkomst is een praktijkdag, de locatie zal later bekend worden gemaakt.

Inschrijven

Inschrijven

Prijs

U betaalt voor de opleiding €4.250,00 (exclusief BTW). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal en arrangementskosten.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van trainingsmateriaal. Hiervoor betaalt u een bedrag van €210,00 (exclusief BTW). Het trainingsmateriaal bevat de volgende literatuur: “Het beest in uw organisatie” geschreven door Els Martijn, “Biomimicry: Innovation Inspired by Nature” geschreven door Janine M. Benyus, “The Nature of Business: Redesigning for Resilience” geschreven door Giles Hutchins en “Het veranderboek” geschreven door S. ten Have, W. ten Have en B.Janssen. Daarnaast bevat het pakket specifiek materiaal dat in deze training wordt gebruikt. Het betreft vereiste materialen zoals: syllabus en hand-outs
Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet betaalt u totaal € 375,00 exclusief BTW.

Bent u geïnteresseerd geraakt, neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een passende offerte:

telefoon 06- 11 792 892 of e-mail

.

Voor meer informatie check ook het Biomimicry Centre

of schrijf u direct in via:
Inschrijven

Wilt u meer weten over projectmanagementvraagstukken en hoe Biomimicry u daarbij kan helpen? Neem met ons vrijblijvend contact via
info@c2m-management.nl
of bel 06-11 792 892.

“Absorb the lessons found in nature.”
Janine M. Benyus

Reacties zijn uitgeschakeld.