Biomimicry en Cultuur

Cultuur en Biomimicry

http://www.dreamstime.com/stock-photos-elephant-herd-image27909013

Het bewaren van de eenheid is cruciaal bij het kunnen overleven.

In elke groep heerst een cultuur, deze vormt het geheel van waarden, normen, kennis en opvattingen. In de natuur zullen bij veranderingen de leden van de groep zich conformeren. Indien er sprake is van onenigheid dan splitst de groep zich en wordt partij gekozen. Dit omdat de vijand als eenheid bestreden dient te worden om te kunnen overleven. Zebra’s leven in harem groepen één man-meerdere vrouwen. Als de man overlijdt zullen de vrouwen de keuze maken blijven bij de nieuwe man of bij een andere harem aansluiten.

Bij organisatorische overnames/fusies is cultuur vaak een ondergeschoven item veelal omdat cultuurverschillen niet in cijfers zijn uit te drukken. Ook vindt het management het vaak lastig om met cultuurverschillen om te gaan. De essentie van succes is of de organisatieculturen van beide partijen open staan voor verandering/kennisdeling en of de operationele processen goed aansluiten.

In de natuur zal bij een overname/fusie direct een schifting plaats vinden tussen de groep die wil veranderen en zich aanpassen en de groep die de eigen cultuur wil vasthouden. Deze laatste groep zal zich organisatorisch afscheiden om te voorkomen dat de eenheid wordt ondermijnt.

Voor meer informatie lees ook : Animal culture


Wilt u meer weten over projectmanagementvraagstukken en hoe Biomimicry u daarbij kan helpen? Neem met ons vrijblijvend contact via
info@c2m-management.nl
of bel 06-11 792 892.

“Absorb the lessons found in nature.”
Janine M. Benyus

Reacties zijn uitgeschakeld.